Thursday, July 19, 2012

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi


Ramazan günden güne yaklaşırken iftarın ardından sofralarımıza serilecek tatlıların telaşıda eminim hepimizi sarmıştır. Misafirlerinize maharetlerinizi göstermenize vesile olacak çok hoş bir tatlı tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Vişneli İrmik Tatlısı. Enfes bir lezzet olduğu su sızdırmaz bir gerçek.



Tatlımızın Malzemeleri :



  • 4 su bardağı süt


  • 1 su  bardağı   irmik


  • 1.5 su  bardağı   tozşeker


  • 1 su  bardağı   krema


  • 1 poşet vanilya


  • 1 kase vişne



Hazırlanışı :

Tencereye 4 su bardağı sütü alın.Üzerine 1 su bardağı irmik,1.5 su bardağı toz şeker ,1 paket vanilya ilave edip pişirin.Krema koyulaşınca şekersiz kremayı ekleyip bir taşım kaynatın.

Kaselere vişneleri paylaştırın.Üzerine irmikli muhallebiyi döküp bir gece buzdolabında soğuduktan sonra ters çevirerek servis edin.

No comments:

Post a Comment