Monday, September 17, 2012

Ahududulu Krep Bohçaları Tarifi




Malzemeler






• 1 ölçek kolay krep

• 250 gr peynir

• 1/2 su bardağı / 150 gr şeker

• 90 gr limon kabuğu şekerlemesi, kabaca kıyılmış

• 90 gr çikolata, kabaca kıyılmış

• 1 tatlı kaşığı tarçın

• 1 tatlı kaşığı likör

• 4 çorba kaşığı taze sıkılmış portakal suyu

• Büyük bir portakalın kabuğu, önce bir şerit halinde soyulmuş, sonra 20 cm uzunluğunda ince şeritler halinde kesilmiş






 






Krep hamurunu hazırlayın ve 12 adet krep yapmak için ayarlayın. Peynir ve şekerin üçte birini orta boy bir kâsede çırpın. Limon kabuğu şekerlemesi, çikolata, tarçın, likör ve 2 çorba kaşığı portakal suyu ekleyin, iyice karıştırın. Her krepin ortasına 1 çorba kaşığı iç koyun. Kenarlarını birleştirip portakal kabuğu ile bağlayın. • Kalan şekeri portakal suyu ile bir tencereye koyun, orta hararetli ateşte şeker eriyene kadar kaynatın. Ahududuyu bir mutfak robotuna koyup ezin.

Ahududuyu şekerli portakal sulu karışıma ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika ya da suyunu çekip koyulaşana dek pişirin.  Bir süzgece koyup çekirdeklerini süzün ve buzdolabında 1 saat bekletin. Yanına ahududu sosu koyarak servis yapın.



ahududulu krep bohçaları tarifi

Benzer Tarifler:

No comments:

Post a Comment