Alabalığı ızgarada,tavada her hali ile lezzetli bulurum.
Alabalıkları balıkçımıza içini temizlettikten,orta kemiğini ve kılçıklarını başını ve kuyruğunu aldırdıktan sonra evde tertemiz yıkayarak suları süzdükten sonra tuzlayarak una buluyoruz.Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ ile 2 yemek kaşığı tere yağı koyarak ısıtıyoruz.(Mutlaka sıvı yağ kullanmalıyız tereyağının ısınırken yanmaması için.)
Una buladığımız balıkları silkeleyerek fazla unlarını döküp yağa bırakıyoruz.3-4 dakika bir yüzünü kızarttıktan sonra diğer yüzünü çevirerek 3-4 dakikada o yüzünü kızartıyoruz.Kağıt havluya kızarttığımız balıkları alıp fazla yağını emmesini sağlayarak;
yanında soğan,salata ve yeşilliklerle servis ediyoruz.(Limonu pişen balıkların üzerine yerken sıkabileceğiniz gibi tuzlarken limonunu sıkıp öylece una bulayarak da kızartabilirsiniz.Ben pişirip üstüne sıkmayı tercih ettim.)Makarnada koydum serviste benim çocuklar balıkla, makarna veya patates püresi çok severler:))AFİYET OLSUN..
Hepinizin, keyifli bir hafta sonu geçirmeniz dileklerimle...HOŞÇA KALIN:))
No comments:
Post a Comment