Sunday, July 15, 2012

TAVADA ALABALIK




       Alabalık,balıkların içinde bana göre en lezzetlisi.Çok severim,balık çok yiyorsunuz diyen çok ama ne yapalım,hem sağlıklı,hem lezzetli ve besleyici..

      Alabalığı ızgarada,tavada her hali ile lezzetli bulurum.

Alabalıkları balıkçımıza içini temizlettikten,orta kemiğini ve kılçıklarını başını ve kuyruğunu aldırdıktan sonra  evde tertemiz yıkayarak suları süzdükten sonra tuzlayarak una buluyoruz.Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ ile 2 yemek kaşığı tere yağı koyarak ısıtıyoruz.(Mutlaka sıvı yağ kullanmalıyız tereyağının ısınırken yanmaması için.)

    Una buladığımız balıkları silkeleyerek fazla unlarını döküp yağa bırakıyoruz.3-4 dakika bir yüzünü kızarttıktan  sonra diğer yüzünü çevirerek  3-4 dakikada o yüzünü  kızartıyoruz.Kağıt havluya kızarttığımız balıkları alıp  fazla yağını emmesini sağlayarak;

  yanında soğan,salata ve yeşilliklerle servis ediyoruz.(Limonu  pişen balıkların üzerine  yerken sıkabileceğiniz gibi tuzlarken limonunu sıkıp öylece una bulayarak da kızartabilirsiniz.Ben pişirip üstüne sıkmayı tercih ettim.)Makarnada koydum serviste benim çocuklar balıkla, makarna veya patates püresi çok severler:))AFİYET OLSUN..

      Hepinizin, keyifli bir hafta sonu geçirmeniz dileklerimle...HOŞÇA KALIN:))

No comments:

Post a Comment